Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια ή ροδέλες (χωριάτικα εκ Ναυπάκτου αυτά που χρησιμοποίησα)
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
1 κούπα ελαιόλαδο
4 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες στο blender
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
6 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες της αρεσκείας μας
αλάτι θαλασσινό, πιπέρι, μπούκοβο και πάπρικα γλυκιά ή καυτερή (η ποσότητα κατά βούληση)
3/4 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε τηγάνι λίγη ποσότητα ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα λουκάνικα. Εν συνεχεία τα τοποθετούμε σε μια λεκανίτσα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την υπόλοιπη ποσότητα ελαιόλαδο και σε μέτρια πάλι φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Το κρεμμύδι πρέπει να γίνει διάφανο. Αν θέλουμε κρατάμε το σκόρδο αλλιώς το πετάμε αφότου έχει ροδίσει αρκετά. Εν συνεχεία προσθέτουμε τα λουκάνικα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε περίπου 3 λεπτά προκειμένου να εξατμιστεί το αλκοόλ. Εν συνεχεία προσθέτουμε τις πιπεριές, τον πελτέ και τον χυμό ντομάτας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό προκειμένου να “σκεπάσουμε” το φαγητό. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Συνοδεύουμε με ρυζάκι σπυρωτο.
Μπορούμε κάλλιστα να το καταναλώσουμε με ψωμάκι βουτώντας το στη σάλτσα.
Καλή επιτυχία!!!