Υλικά
– 1 ποτήρι ζάχαρη
– 5 αυγά
– 1 ποτ. ηλιέλαιο
– 2-3 κουταλάκια μπεικιν πάουντερ
– 1 βανίλια
– 1 ποτ. ινδοκάρυδο (μια συσκευασία των 140γρ. αφήνουμε λίγο για στόλισμα)
– 1 ποτ. γάλα
– 2 κσ. γιαούρτι
– ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
– 1 ποτ. σιμιγδάλι χοντρό
– 1 ποτ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
Σιρόπι:
– 3 ποτ. νερό
– 3 ποτ. ζάχαρη
– ξύσμα ή φλούδα λεμονιού
Να βράσει για 5 λεπτά. Κρύο το σιρόπι.
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το ζάχαρη με τα αυγά καλά να αφρατέψουν Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε. Βάζουμε το γάλα, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, βανίλια.Μετα το ινδοκάρυδο, σιμιγδάλι και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπεικιν πάουντερ και το ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε στο pyrex .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς για 55 λεπτά.
Κρύο το σιρόπι.
Χαράζουμε για να απορροφήσει πιο καλά το σιρόπι. Βάζουμε ινδοκάρυδο από πάνω.
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.Οι συνταγές μας😍😍😍”.