Κολοκυθόσουπα - Cook For All
Κολοκυθόσουπα

Κολοκυθόσουπα

Η Συνταγή είναι από ‘Μαγειρευοντας με την “L” της ομάδας “Ρεας γευσεις!”.

Υλικά!!!

1 κολοκύθα μέτρια
2 μεγάλες γλυκοπατάτες
1 σελινόριζα
2 πράσα
50 ml ελαιόλαδο
1 φλ.τσ.λευκό κρασί
1 λίτρο ζεστό γάλα
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.γ. κουρκουμάς
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. αλάτι
Ντακάκια χαρουπιού
200 γρ.κατίκι Δομοκού

Εκτέλεση!!!

Πλένουμε καλά την κολοκύθα, τη σελινόριζα και τις γλυκοπατάτες. Χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, αφαιρούμε τα σπόρια από την κολοκύθα με ένα κουτάλι, την κόβουμε στη μέση εγκάρσια, σε χοντρά κομμάτια τη σελινόριζα και τις γλυκοπατάτες σε χοντρές ροδέλες και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί (την κολοκύθα με τη σάρκα προς τα κάτω). Καθαρίζουμε τα πράσα, τα κόβουμε – κρατάμε μόνο το λευκό μέρος τους και τα τοποθετούμε ολόκληρα στο ταψί. Αλείφουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα, μέχρι να έχουν μαλακώσει όλα πολύ, να λιώνουν με το πιρούνι. Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, ώστε να μπορούμε να τα πιάνουμε. Με ένα κουτάλι, αδειάζουμε τη σάρκα της κολοκύθας και της γλυκοπατάτας και τις ρίχνουμε, μαζί με τα καρότα και τα πράσα σε μία κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το κρασί, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το γάλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Μόλις πάρουν μία βράση, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αλέθουμε τα λαχανικά με ένα ραβδομπλέντερ. Αν δούμε ότι είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο ακόμα ζεστό νερό, μέχρι να δούμε ότι έχει την επιθυμητή υφή. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με μία κουταλιά κατίκι Δομοκού, ντακάκια χαρουπιού, φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό και λίγο πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο, ανάλογα με το γούστο μας.
Καλή επιτυχία❤

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top