Υλικά
1 1/2 κιλό χταπόδι
2 κιλά πατάτες
1 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
3 λεμόνια
λίγη ρίγανη
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το χταπόδι και το μισοβράζουμε. Το βγάζουμε από το νερό, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε στο ταψί. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις αλατίζουμε, ρίχνουμε πιπέρι, λίγη ρίγανη και τις βάζουμε στο ταψί γύρω από το χταπόδι. Περιλούουμε το φαγητό μας με το λάδι και το λεμόνι και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, επί μια ώρα περίπου.
Καλή σας επιτυχία!!