Υλικά
Σιρόπι
– 2 ποτήρια ζάχαρη
– Ενάμιση ποτήρι νερό
– Φλούδες από ένα πορτοκαλί
Τα ζεστάνω για δέκα λεπτά. Παίρνω τις φλούδες τις στραγγίζω λίγο και τις πολτοποιω στο μπλέντερ.
– 12 φύλλα κρούστας
Τα κόβω σε λωρίδες όπως είναι τυλιγμένα και τα ανοίγω πολυ καλά τα κόβω σε μικρά κομμάτια και τα βάζω σε ταψί. Τα ψήνω περίπου για 15 λεπτά.
– 5 αυγά
– 150 γρ ζάχαρη
– 220 γρ γιαούρτι
– 200 γρ χυμό πορτοκαλί και ξύσμα
– 170 γρ λάδι
– 2 βανίλιες
– 2 κουταλακια μπέικιν πάουντερ και ένα σόδα
– 300 γρ σιμιγδάλι
– 3/4 ποτηριού πολτός πορτοκαλιού
– 5 κομμάτια γλυκο πορτοκαλί ψιλοκομμένο
Γκαναζ
– 150 γρ φρ κρεμα
– 180 γρ κουβερτούρα
– 2 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπώ τα αυγά με τη ζάχαρη να γίνουν κρεμα μετά τα υπολοιπα υλικα εκτός από τα φύλλα.
Ρίχνω τα φύλλα ανακατεύοντας με κουτάλι. Λαδωνω και αλευρωνω το παυρεξ και τη ψήνω στους 180 για 35-40 λεπτά.
Όπως είναι ζέστη περιχύνω με το κρύο σιρόπι.
Για τη διακόσμηση καραμελωσα φλούδες πορτοκαλιού.
Και παγωγό βανίλιας της παει τελεια!!!
Η Συνταγή είναι από Καίτη Παναγιώτου – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Οι συνταγές μας😍😍😍”.