Υλικά
– 500 gr αλεύρι (Φαρίνα)
– 250 γρ. βούτυρο
– 420 γρ. ζάχαρη
– 260 γρ. γάλα
– 4 αυγά
– 1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο, ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε διαδοχικά τη φαρίνα με το γάλα και την βανίλια ανακατεύοντας ελαφρά.
Περνάμε την φόρμα με λιωμένο βούτυρο με ένα πινελάκι και την πασπαλίζουμε με αλεύρι ώστε να μην κολλήσει.
Ψήστε στους 180 περίπου 1 ώρα.
Αν υπάρχει αμφιβολία στα κέικ για το κατά πόσο έχουν ψηθεί, δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι βουτύρου (το βυθίζουμε στην μέση του κέικ) και εάν δεν κολλάει καθόλου ζύμη τότε είναι έτοιμο!
Σημειώσεις συνταγής:
Μπορεί να συνδυαστεί με γλάσο σοκολάτας!
Καλή Σας Επιτυχία!!
Η Συνταγή είναι από Michailidou Ria Antoniou της ομάδας “Οι Συνταγές 🍽 Της Παρέας”