Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά!!!
Για την ζύμη
1 φλ γάλα (180 μλ)
1 φλ ηλιέλαιο (180 μλ)
1 ασπράδι αυγου
1.κ.γ.αλατι
450 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1κ γ μπέικιν παουντερ
Για την γέμιση
5 μηλα κομμένα σε κυβακια
20 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση!!!
Βάζω σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέτω τα μήλα τα γυρνάω μερικές φορές μετά προσθέτω την ζάχαρη μισό ποτήρι νερό το ξύλο κανέλας και αφήνω να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά. Αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.
Βάζω σε μια λεκανιτσα το γάλα το λάδι το ασπράδι το αλατι και ανακατέυω καλά Μετά προσθέτω το αλεύρι ανακατεμένο με το μπεικιν σιγά σιγά και ζυμώνω με χρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Αφήνω σκεπασμένο στην άκρη 15 λεπτά.
Χωρίζω την ζύμη σε 16 μπαλάκια. Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγω στρογγυλό βάζω στο κέντρο γέμιση και κλείνω σε πουγκί.Μερικα τα έφτιαξα λουλούδι άνοιξα το ζυμαράκι στρογγυλό έκοψα τέσσερα τρίγωνα όχι μέχρι το κεντρο έβαλα γέμιση στα τρίγωνα τα γυρνάω στο κέντρο και βάζω σταφιδες! Βάζω σε λαδοκολα τα αυγουλώνω με τον κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα και ψήνω στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα!! Όταν κρυωσουν πασπαλίζω με άχνη!!