Η Συνταγή είναι από ‘Gharib Naeim – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Οι συνταγές μας😍😍😍”.
Υλικά!!!
2 φλιτζάνια ρύζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
κιμάς 200 γρ
Μείγμα μπαχαρικών
Μαϊντανός ψιλοκομμένος μισή κούπα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
μαύρο πιπέρι και ένα κουταλάκι του γλυκού
Μιάμιση κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Ένα τέταρτο φλιτζάνι ελαιόλαδο
Βρασμένα αμπελόφυλλα 400 γρ
Εκτέλεση!!!
1 Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τις ντομάτες, το μαύρο πιπέρι, τον κιμά, το αλάτι, τη μελάσα ροδιού και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
2 Παίρνουμε ένα φύλλο σταφυλιού και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στη μέση και το τυλίγουμε σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες. Βάλτε το στην κατσαρόλα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ποσότητα
3 Βυθίστε τα αμπελόφυλλα σε νερό και μετά βάλτε το ντολμά για να μην διαρρεύσει η γέμιση κατά το μαγείρεμα.
4 Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας για 55 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα αμπελόφυλλα.