Υλικά
για το κοτόπουλο:
– 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο από διάφορα μέρη
– Καλαμάκια για σουβλάκια
για την μαρινάδα του κοτόπουλου:
– 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
– 3 κουτ. σούπας σόγια σως
– 1-2 κουτ. γλ. κουρκουμά – turmeric
– 1 κουτ. γλ. Κάρι
– 1 κουτ. γλ. Κόλιανδρο
για τα ντοματίνια:
– 250 γραμ. ντοματίνια – βάλαμε τρίχρωμα
Καλαμάκια για σουβλάκια
– 1 πρέζα ανθό αλατιού
– 1 πρέζα ζάχαρη – βάλαμε στέβια κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:1
– 1 κουτ. σούπας σπορέλαιο
Εκτέλεση
Εκτέλεση για το κοτόπουλο:
Κόβουμε, και περνάμε το κοτόπουλο, στα καλαμάκια.
Σε μπολ, αναμειγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας, αλείφουμε τα σουβλάκια, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη φαγητού, και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, για μισή ώρα.
Ψήνουμε τα σουβλάκια μας, σε αντικολλητικό τηγάνι με δυνατή φωτιά, και από τις δύο πλευρές, αλείφοντας τα με την μαρινάδα.
Εκτέλεση για τα ντοματίνια:
Παράλληλα σε ξεχωριστό διπλανό αντικολλητικό τηγάνι, αλειμμένο με λάδι, και σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τα ντοματίνια – αφού τα περάσουμε πρώτα σε καλαμάκια – τα πασπαλίζουμε με αλάτι & ζάχαρη, και ψήνουμε γυρνώντας τα τακτικά, ώστε να ψηθούν, από όλες τις πλευρές.
Σημείωση:
Η δόση βγάζει 10 – 12 σουβλάκια κοτόπουλο.
Τα ντοματίνια βγάζουν 4 καλαμάκια, από 3 ντοματίνια, περασμένα στο κάθε καλαμάκι.