Υλικά
– 1 φύλλο κρούστα
Για την κρέμα: (για το μεγάλο pyrex)
– 10 κουτ.σ. ζάχαρη
– 1/2 ποτ. σιμιγδάλι, 6 κουτ.σ. Corn Flour ή (200γρ.σιμιγδάλι ψιλό)
– 10 ποτ γάλα
– λίγο χυμό λεμονιού
– 2 κρόκους αυγών και 2 αυγά
– 1 βανίλια
– 2 κουτ.σ. βούτυρο
– 1/2 κουταλάκι μαστίχα
– βούτυρο λιωμένο για το αλοιμα του φύλλου ή ηλιέλαιο
Σιροπι:
– 2 3/4 ζάχαρη
– 2 3/4 νερό
– φλούδα λεμονιού (βανίλια)
– ξυλάκι κανέλα
– 1 κσ μέλι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε το pyrex βάζουμε τα μισά φύλλα λαδωνοντας ένα-ένα. Να είναι έξω από το pyrex(δεν το κόβουμε ούτε το διπλώνουμε).
Οταν βάλουμε την κρέμα τα γυρίζουμε μεσα λαδώνοντας.
Βάζουμε ενα φύλλο και το πιέζουμε να μπει μεσα στις ακριες του pyrex για να μην βγει η κρέμα.
Τα επόμενα τα λαδώνουμε, το τελευταίο, το πιεζουμε πάλι μεσα τριγύρω.
Βουτυρώνουμε καλά, ραντίζουμε με λίγο νερό ή ανθονερο για να μην σηκωστουν τα φύλλα.
Χαράζουμε με μυτερό μαχαίρι μέχρι τα πάνω φύλλα. Ψήνουμε στους170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντίστασης για μια ώρα.
Σιρόπι:
2 3/4 ζάχαρη
2 3/4 νερό
φλούδα λεμονιού (βανίλια)
ξυλάκι κανέλα.
Βράζει 5 λεπτά. Τέλος βάλουμε 1 κσ μέλι. Κρυο το σιρόπι.
Δεν σκεπάζουμε Σερβίρουμε μετά 6-7 ώρες.
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Οι συνταγές μας😍😍😍”.