Υλικά
– 120ml. λάδι
– 110gr. Ζάχαρη
– 120ml χυμό πορτοκάλι
– 1 κουτ. γλυκού σόδα
– ξύσμα από πορτοκάλι
– 450gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– σουσάμι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη(βάλτε και λιγότερη αν θέλετε) με τον αυγοδαρτη…
Προσθέτουμε τον χυμό στον οποίον θα έχουμε ρίξει τη σόδα…. Ρίχνουμε το ξύσμα και το αλεύρι…
Πλάθουμε και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα…
Πλάθουμε 2 μπαστούνια (εγώ έκανα 4 για να χωράνε στο ταψί) έχουμε βρέξει το σουσάμι και περνάμε τα μπαστούνια..
Τα βάζουμε σε λαδόκολλα στο ταψί.. Κόβουμε σε ίσα μέρη και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς..
Βγάζουμε το ταψί και το αφήνουμε 5 λεπτά….
Χωρίζουμε τα κομμάτια, τα γυρνάμε ανάποδα και τα ψήνουμε για αλλά 20 λεπτά περίπου…
Καλή σας επιτυχία…
Η Συνταγή είναι από Faniola Faniola – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.”.