Υλικά
2 πατάτες μέτριες
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
2 ντομάτες μεγάλες
2 πράσινα κρεμμυδάκια
4 αυγά
300 γρ. τυρί φέτα
150 γρ. τυρί κίτρινο χοντροτριμμένο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι γάλα
3,5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά και τις πατάτες και αφήστε τα στην άκρη.
Λαδώστε καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 – 28 εκ. περίπου και αφήστε το στην άκρη.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C.
Σε ένα μπολ ρίξτε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπήστε καλά με έναν αναδευτήρα ή το πιρούνι.
Προσθέστε στα αυγά τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τη φέτα, το ελαιόλαδο, το γάλα και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια, προσθέτετε στο μίγμα σταδιακά το αλεύρι λίγο – λίγο και το μπέικιν πάουντερ
ανακατεύοντας ταυτόχρονα με ένα κουτάλι.
Ρίχνετε το μίγμα στο έτοιμο λαδωμένο ταψί και το στρώνετε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια της πίτας με το χοντροτριμμένο κίτρινο τυρί.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 – 30 ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Είναι φανταστική!! Δοκιμάστε την!!
xrysoskoufaki.gr