Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.
Υλικά
(ταψί 28)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. μαύρη σοκολάτα
100 γρ σοκολάτα γάλακτος
50 γρ κουβερτούρα γάλακτος
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (κοσκινισμένο)
1 φακελάκι baking powder
Για το γλάσο
1 κούπα γάλα
150 γρ. κουβερτούρα (σε κομμάτια)
1/2 κούπα κακάο
3/4 κούπα ζάχαρη
100 γρ μαύρη σοκολάτα
100 γρ σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση
Λιώνουμε σοκολάτες και κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί.
Ανακατεύουμε στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Εν συνεχεία, προσθέτουμε το γάλα, τις σοκολάτες, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και τέλος σταδιακά τη αλεύρι το οποίο έχουμε αναμειξει με το baking powder. Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει και να διαλυθούν οι σοκολάτες με τη ζάχαρη και το κακάο. Κατόπιν αυτού, προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να γίνει ομοιογενές το σιρόπι μας. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αποσύρουμε. Μόλις βγάλουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει αρκετά. Τρυπάμε την επιφάνεια με οδοντογλυφίδα ή πιρούνι κι έπειτα την περιχύνουμε με το γλάσο.
Καλή επιτυχία!!!