Υλικά
400 ινδική καρύδα τριμμένη
1,5 φλυτζάνι του καφέ ζάχαρη
1.5 φλυτζάνι του καφέ νερό
400 γρ κουβερτούρα.
Εκτέλεση
Σε μέτρια φωτιά βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά φτιάχνοντας ένα ελαφρύ σιρόπι.
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Σε ένα μπολ βάζουμε την καρύδα και προσθέτουμε σταδιακά το σιρόπι ,ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και στη συνέχεια με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
Σε ένα επίπεδο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και σχηματίζουμε το σχήμα που θέλουμε για τα σοκολατάκια μας (στρόγγυλες μικρές ή μεγάλες μπουκίτσες ή στο κλασσικό σχήμα των bounty του εμπορίου.).
Αφήνουμε το ταψί στην άκρη και σε ένα Μπεν Μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.
όταν λιώσει το αποσύρουμε από το μάτι.
Με δύο πιρουνάκια παίρνουμε ένα -ένα τα κομμάτια τα βυθίζουμε στην κουβερτούρα και στη συνέχεια στο ταψάκι με τη λαδόκολλα να σταθεροποιηθούν αφού τα στραγγίσουμε ελαφρά.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί γρηγορότερα η επικάλυψη.