Μεθυσμένα - Cook For All
Μεθυσμένα

Μεθυσμένα

Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγή της κυρίας ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ εγώ τα κάνω με καρύδια μέσα λίγο κανέλα και γαρύφαλλο βγαίνουν 3 ταψιά τς κουζίνας τα ψήνω στους180αντιστάσεις μέχρι να πάρουν σκούρο καφέ χρώμα από κάτω .το σιρόπι μου να είναι κρύο και τα ρίχνω ζεστά μέσα και τα περνάω από το ινδοκάρυδο εγώ τα κάνω 20 με 25γραμμάρια το καθένα για να είναι όλα το ίδιο μέγεθος και να ψηθούν ομοιόμορφα από το αλεύρι της συνταγής εγώ αφαίρεσα περίπου 2 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ.

Υλικά

1 κιλό φαρίνα
1 κουτί μπύρα
3 φλιτζάνια τσαγιού καλαμποκέλαιο όχι γεμάτα πολύ
3 βανιλιες
Λίγο ξύσμα πορτοκάλι
ΣΙΡΌΠΙ
3 φλιτζάνια γεμάτα τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Τα βράζουμε όλα μαζί 5 λεπτά
ΓΕΜΙΣΗ=μαρμελάδα αρεσκείας σας, ταιριάζει το κυδώνι και το μήλο
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ =ινδική καρύδα

 

Εκτέλεση

Ρίχνετε σε λεκάνη το αλεύρι τις βανίλιες το ξύσμα το καλαμποκέλαιο και σιγά σιγά την μπύρα, ανακατεύετε ίσα να ενωθούν τα υλικά να γίνει μια ζύμη όχι σκληρή.
Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια βάζουμε λίγο γέμιση κλείνουμε καλά και ψήνουμε σε αντικολητικο η σε λαδοκολα.
Τέλος τα αφήνουμε 5 λεπτά και τα βουτάμε και από τις δύο πλευρές στο σιρόπι.
Τα αφήνουμε να κρυωσουν τα αλείφουμε με μαρμελάδα ελαφρώς και ρίχνουμε από πάνω λίγο ινδική.
Αν θέλετε στη γέμιση μπορείτε να βάλετε και τριμμένο καρύδι.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top