Ραβανί νηστίσιμο (Αλάδωτο) - Cook For All
Ραβανί νηστίσιμο (Αλάδωτο)

Ραβανί νηστίσιμο (Αλάδωτο)

Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά

1/2 ποτ ζάχαρη
3 ποτήρια πορτοκαλάδα με ανθρακικό
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ σιμιγδάλι χονδρό
1 κ.γ σόδα
2 βανίλιες
2 κ.γ μπέικιν
Ξυσμα απο ενα πορτοκάλι
Τριμμένο καρύδι για στόλισμα
Σιρόπι
2 ποτ ζάχαρη
2 1/2 ποτ νερό
1 φλούδα λεμονιού
2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι

 

Εκτέλεση

Σε ένα Μπολ βάζουμε τα σιμιγδάλια ζάχαρη τις βανίλιες και το μπέικιν. Στη συνέχεια βάζουμε τη σόδα στη πορτοκαλάδα και το ρίχνουμε στο μείγμα βάζουμε και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μερικά λεπτά. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Μετα ανακατεύουμε πάλι λίγο να αφρατέψει και το ρίχνουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά. Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά και μόλις αρχίσουν να βράζουν τα αφήνουμε 4-5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο ρίχνουμε το κρυο σιρόπι στο ζεστό γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ρουφήξει το σιρόπι. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια. Καλή επιτυχία!!!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top