Υλικά
Τα φασολάκια αυτά στην Ικαρία λέγονται Μαγειριο. Συνοδεύονται με καλαμπόκι και πατάτες στο πλάι.
Για το Ικαριώτικο Μαγειριο ή αλλιώς φασολάκια με καλαμπόκι και πατάτες γιαχνί της κατσαρόλας.
1 ξερό κρεμμύδι σέ φέτες
1 πιπεριά Φλωρίνης σέ φετουλες
φασολάκια γύρω στα 70 γρμ
1 κομμάτι κολοκύθα πορτοκαλί την κόβω σέ τετραγωνάκια
1 χούφτα, μαϊντανό
σέλινο
τζοχο τρυφερό
λαπατο
λίγο μυρωνι
μάραθο
5-6 πατατουλες μικρές Ικαριωτικες
4-5 καλαμπόκια
4 ντομάτες από το καταψύκτη
Εκτέλεση
Σωταρω στην αρχή 1 ξερό κρεμμύδι σέ φέτες, και 1 πιπεριά Φλωρίνης σέ φετουλες, ύστερα έχω στο σουρωτηρι μου τά φασολάκια μου, γύρω στα 70 γρμ, 1 κομμάτι κολοκύθα πορτοκαλί την κόβω σέ τετραγωνάκια, 1 χούφτα, μαϊντανό, σέλινο, τζοχο τρυφερό, λαπατο, λίγο μυρωνι, μάραθο τά κόβω και αυτά, 5-6 πατατουλες μικρές Ικαριωτικες, 4-5 καλαμπόκια 4 ντομάτες από το καταψύκτη τίς ξεφλουδίζουμε και τίς κόβουμε και αυτές, τά ρίχνω όλα μέσα σ την χύτρα επάνω βάζω καλαμπόκι και πατάτες, στο σύνολο σχεδόν 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο , αλατοπιπερο ρίγανη φρέσκια, λίγο πάπρικα γλυκιά, 1 φύλο δάφνη, τζιτζερ σέ σκόνη,1 ποτήρι νερό και βράζουμε με το καπάκι στην χύτρα για 20′. Έτοιμο και πεντανόστιμο φαγητό έγινε!!!
.