Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν είναι μόνο όμορφο αλλά και πολύ νόστιμο! 2 σε 1…
Κεΐκ-τούρτα ” Καρπούζι “…
Το χρώμα του και τη γεύση είναι κάτι άλλο… κανείς δεν θα καταλάβει ότι είναι από σπανάκι.
Υλικά
Για κεΐκ:
300γρ σπανάκι ( πουρέ)
4 αυγά
180γρ ζάχαρη
150γρ σπορέλαιο
250γρ αλεύρι
10γρ μπεϊκιν παουντερ
Βανίλια και λίγο αλάτι
Για λευκή κρέμα
2.5 φλιτζάνια γάλα
3 κουτ.σουπας ζάχαρη
1.5 κουτ.σουπας κορν φλάουρ
1 κουτ.σουπας αλεύρι
Λίγη βανιλια
Πουρέ φράουλας
10 μέτριες φράουλες
1 κουτ.σουπας ζάχαρη
100γρ νερό
1 κουτ.σουπας κορν φλάουρ
Λίγες σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
Πρώτα πλένουμε πολύ καλά σπανάκι, καθαριζμενα και στραγγισμενα πολτοποιούμε και αφήνουμε στην άκρη. Χτυπαμε πάρα πολύ καλά αυγά με τη ζάχαρη περίπου 10λεπτα. Προσθέτουμε σπορέλαιο και πολτό σπανάκι ανακατευουμε με την σπάτουλα προσεκτικά και ρίχνουμε το αλεύρι με μπεϊκιν παουντερ. Ανακατεύουμε προσεκτικά να μην χαθεί όγκος. Αδειάζουμε σε φόρμα 26-28 εκατ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 15 λεπτά.
Για την κρέμα:
Απλά ανακατευουμε όλα τα υλικά και βάζουμε στην φωτιά να βράσει και να πήξει.
Για πολτό:
Πολτοποιούμε φράουλες με την ζάχαρη και νερό και προσθέτουμε κορν φλάουρ. Βάζουμε στην φωτιά να βράσει και να πήξει.