Η Συνταγή είναι από ‘Gharib Naeim – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΑΠΌΛΑΥΣΗ με ΡΥΘΜΟ & ΦΙΝΈΤΣΑ❤❤❤”.
Υλικά!!!
Κιμάς μοσχαρίσιος 450 γρ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Δύο κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας
κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
καυτερή κόκκινη πιπεριά ένα κουτ
Κύμινο μισό κουτ
Ψίχουλα ψωμιού ένα τέταρτο φλιτζάνι
Ένα τέταρτο φλιτζάνι ελαιόλαδο
Να διακοσμήσω:
Μισό φλιτζάνι φρέσκο θυμάρι
8 ντομάτες
1 αυγό
Εκτέλεση!!!
1_ Σε ένα πολυμηχάνημα βάζουμε το κρέας, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τη σάλτσα ντομάτας, την ψίχα του ψωμιού, το ελαιόλαδο και τα αυγά.
2 _ Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
3_ Το αρωματίζουμε με αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, κύμινο και καυτερή κόκκινη πιπεριά.
4_ Ανακατεύουμε ξανά τα υλικά μέχρι να έχουμε μια συνεκτική ζύμη κρέατος.
5_ Παίρνετε μια ποσότητα από τη ζύμη, την πλάθετε με τα χέρια σας σε δίσκους μεσαίου μεγέθους.
6_ Ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια τηγανίζουμε (λίγο) τους δίσκους του κοφτά.
7 _ Αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια στο ταψί. Ενδιάμεσα βάζουμε τις ντομάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.