Μπριζόλα με σπαράγγια - Cook For All
Μπριζόλα με σπαράγγια

Μπριζόλα με σπαράγγια

Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Υλικά!!!

Μπριζόλες μοσχαρίσιες
400 gr σπαράγγια
100. gr ελαιόλαδο
1 μεγάλο λεμόνι
Αλάτι – πιπέρι
Θυμάρι
1 πιπερίτσα τσίλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση!!!

📍Περνάμε με το χέρι μας με λίγο λάδι τις μπριζόλες ( αλάτι πιπέρι όποιος θέλει πριν ή μετά ) δεν τις χτυπάμε Και τις βάζουμε στο ψυγείο ..
πριν τις ψήσουμε τις βγάζουμε μισή ωρίτσα εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου..📍τώρα ψήνουμε η σχάρα ή τις ψήνουμε φούρνο ..📍άλλη λύση τις περνάμε από το τηγάνι αντικολλητικό να τις θωρακίσουμε ..και τις βάζουμε στο φούρνο
να τελειώσουν με το ψήσιμο που αρέσει στον καθένα μας .📍όπως και να ψηθούν μόλις τις βγάλουμε προσθέτουμε πάνω μία κουταλίτσα βούτυρο αγελαδινό και τις σκεπαζουμε με αλουμινόχαρτο να κρατήσουν τα ζουμιά τους .
Σπαράγγια
📍Λυγίζω εκεί που βρίσκω το πιο μαλακό σημείο του κορμού..
📍Εάν τα σπαράγγια είναι σκληρά
Τα καθαρίζουμε με τον αποφλοιωτή λαχανικών λίγο πιο κάτω από το κεφάλι..
📍Τώρα ή τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό 7 με 8 λεπτά και τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας..η τα ψήνουμε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και λίγο σκόρδο
📍Η τα ψήνουμε στη σχάρα και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο θυμάρι και λεμόνι αλατοπιπερώνουμε
📍Φτιάχνουμε και ένα dressing
100 gr ελαιόλαδο
1 μέτριο λεμόνι
Αλάτι πιπέρι θυμάρι
Και εάν θέλουμε λίγο πιπερίτσα τσίλι..απλά και νόστιμα ❗❗

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top