Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά!!!
Μπριζόλες μοσχαρίσιες
400 gr σπαράγγια
100. gr ελαιόλαδο
1 μεγάλο λεμόνι
Αλάτι – πιπέρι
Θυμάρι
1 πιπερίτσα τσίλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση!!!
Περνάμε με το χέρι μας με λίγο λάδι τις μπριζόλες ( αλάτι πιπέρι όποιος θέλει πριν ή μετά ) δεν τις χτυπάμε Και τις βάζουμε στο ψυγείο ..
πριν τις ψήσουμε τις βγάζουμε μισή ωρίτσα εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου..τώρα ψήνουμε η σχάρα ή τις ψήνουμε φούρνο ..άλλη λύση τις περνάμε από το τηγάνι αντικολλητικό να τις θωρακίσουμε ..και τις βάζουμε στο φούρνο
να τελειώσουν με το ψήσιμο που αρέσει στον καθένα μας .όπως και να ψηθούν μόλις τις βγάλουμε προσθέτουμε πάνω μία κουταλίτσα βούτυρο αγελαδινό και τις σκεπαζουμε με αλουμινόχαρτο να κρατήσουν τα ζουμιά τους .
Σπαράγγια
Λυγίζω εκεί που βρίσκω το πιο μαλακό σημείο του κορμού..
Εάν τα σπαράγγια είναι σκληρά
Τα καθαρίζουμε με τον αποφλοιωτή λαχανικών λίγο πιο κάτω από το κεφάλι..
Τώρα ή τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό 7 με 8 λεπτά και τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας..η τα ψήνουμε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και λίγο σκόρδο
Η τα ψήνουμε στη σχάρα και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο θυμάρι και λεμόνι αλατοπιπερώνουμε
Φτιάχνουμε και ένα dressing
100 gr ελαιόλαδο
1 μέτριο λεμόνι
Αλάτι πιπέρι θυμάρι
Και εάν θέλουμε λίγο πιπερίτσα τσίλι..απλά και νόστιμα