Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά!!!
Υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές εγώ αυτέςτις έχω κάνει με μελομακάρονα που μου φέρανε δώρο.. τέλεια γίνεται και με κέικ στις ίδιες αναλογίες τέλειο γίνεται και μπισκότο πτι μπερ… Βγαίνουν 50 κομμάτια βέβαια ανάλογα το πάχος κοψίματος
550 gr μελομακάρονα η πτι μπερ η κέικ σοκολάτας
1 ζαχαρούχο 2 βανίλιες
250 gr βούτυρο
350 gr χοντροκομμένα καρύδια
20 gr κονιάκ
30 gr κακάο
2 κσ μέλι.. ξύσμα 2 μανταρινιών
2 κγ κοφτά κανέλλα
100 gr ψιλοκομμένα φρουτάκια
5 ΤΕΜ κουβερτούρα
2 κσ ηλιέλαιο,
Εαν βάλουμε μελομακάρονα δεν βάζουμε κανέλα…εάν βάλουμε φρουτάκια και έχουμε από γλυκό τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε να μην είναι γλυκά
Εκτέλεση!!!
Τρίβουμε τα μελομακάρονα με το χέρι αν είναι μπισκότο Τα τρίβουμε χοντροκομμένα το ίδιο κάνουμε και με το κέικ τριμμένο..
Ρίχνουμε κακάο καρύδια βανίλιες μέλι κανέλα κονιάκ φρουτάκια
Τέλος το ζαχαρούχο και το βούτυρο ελαφρά λιωμένο.. ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε σελοφάν κάνοντας ρολάκι εγώ έκανα 3 ρολά τα αφήνουμε δύο με τρεις ώρες στην κατάψυξη να παγώσουν καλά ,Έχω τα άφησα όλη νύχτα .. βγάζουμε από την κατάψυξη ένα ένα μπαστουνάκι ,το κόβουμε έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί τις κουβερτούρες με το ηλιέλαιο με 2 πιρούνια τα βάζουμε σε λαδόκολλα στραγγίζουμε να μην παίρνουν πολύ σοκολάτα τα αφήνουμε να παγώσουν καλά αρκετή ώρα και τα τυλίγουμε..