Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά!!!
Υλικά ζυμης
250 gr γάλα φρέσκο
60 gr ζάχαρη
2 φακελάκια μαγια
Μια πρέζα αλάτι
2 αυγά
80 gr βούτυρο λιωμένο
2 βανίλιες
1 πορτοκάλι χυμό
Και το ξύσμα του
Μια πρέζα κακουλέ
1 κοφτό κουταλάκι μαχλεπι
600 gr ,αλεύρι
Υλικά κρέμας
500 gr φρέσκο γάλα
4 κσ ζάχαρη
4 κσ σιμιγδάλι ψιλό
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
2 κ σ βούτυρο
1 μεγάλη κούπα σταφίδα ξανθή
Για επάλειψη
1 αυγό, με 1 βανίλια
Και όταν βγουν από τον φούρνο
Μαρμελάδα με λίγο νερό αραιωμένη
Εκτέλεση!!!
Λίγο χλιαρό το γάλα διαλύουμε Μάγια και ζάχαρη λιώνουμε Το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το χυμό
πορτοκαλιού χτυπάμε ελαφρά τα 2 αυγά και τα ρίχνουμε στο μπωλ της μαγιάς ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ ανακατεύοντας
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μπορει να πάρει τα 530 gr πρέπει να γίνει μία κολλώδες ζύμη
,Εάν κολλάει βάζουμε λίγο ηλιέλαιο στα χέρια μας λίγο
Βάζουμε σε λαδωμένο μπολ με ηλιέλαιο τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει
1 1/2 ώρα .
Όση ώρα φουσκώνουν φτιάχνουμε την κρέμα όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πήξουν.. σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει
Βάζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό να φουσκώσουν ..τις στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε
Μόλις η ζύμη φουσκώσει τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια βάζουμε στον πάγκο εργασίας ή όπου ανοίξουμε τη ζύμη βάζω λίγο ηλιέλαιο.. ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο φύλλο.
Βάζουμε τη μισή ποσότητα κρέμας απλωμένη και από πάνω τις μισές σταφίδες ρολάρουμε και κόβουμε σε ρολάκια πάχος δύο δάχτυλα.. βάζουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου βάζουμε τα ρολάκια αφήνουμε να φουσκώσουν .. χτυπάμε ένα αυγό με μία βανίλια τα περνάμε καλά από πάνω και στα πλάγια εάν θέλουμε βάζουμε και λίγο φιλέ αμυγδάλου.. ψήνουμε αέρα στους 160 με 170 για 20 με 25 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα..
Μόλις τα βγάλουμε όπως είναι ζεστά βάζουμε 2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα.. με δύο κουταλιές σούπας νερό.. ανακατεύουμε καλά και τα περνάμε με πινέλο …