Σκορδαλιά - Cook For All
Σκορδαλιά

Σκορδαλιά

Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Υλικά!!!

📍Τρεις μεγάλες πατάτες
📍Σκόρδο λιωμένο
ανάλογα το πόσο το θέλουμε το έντονο λίγο χλιαρό νερό απο τις πατάτες. Αλατάκι
📍100 gr ηλιέλαιο με ελαιόλαδο
📍Μαϊντανό
📍Χυμό λεμονιού ανάλογα πόσο έντονα το θέλουμε

Εκτέλεση!!!

Η εκτέλεση είναι του Άκη Πετρετζίκη
Σε μία κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε 1 κ.γ. αλάτι χοντρό και φέρνουμε σε βρασμό.
Προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει σε μικρά κομμάτια και βράζουμε για 15-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμες, όταν τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και σπάνε.
Παράλληλα σε ένα μίξερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξίδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε γρήγορα σε ένα σουρωτήρι και στραγγίζουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία τους. Δεν αφήνουμε παραπάνω γιατί δεν θα μπορέσουμε να τις λιώσουμε.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και πολτοποιούμε τις πατάτες ελαφρά με το εργαλείο που κάνουμε πουρέ αλλά όχι τελείως.
Προσωπικά μου αρέσει η σκορδαλιά να έχει κομματάκια πατάτας.
Προσθέτουμε στις πατάτες το μείγμα με το σκόρδο και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Στο σημείο αυτό δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη σκορδαλιά στις προτιμήσεις μας.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και ελαιόλαδο.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top