Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά!!!
250 ml χλιαρό γάλα φρέσκο
3 κ.σ.ζαχαρη
1 φακελακι μαγιά ξερή
4 κ.σ.λαδι ελαφρύ
1 βανιλια
500 γρ αλεύρι Φαρίνα
1 ασπράδι αυγού
μια πρέζα αλάτι
Γέμιση
150 γρ βερίκοκο μαρμελάδα
100 γρ σταφίδες
άλειμμα φύλλων
40 γρ βούτυρο μαλακό
40 γρ κορν φλαουρ
επικάλυψη
2 αυγά χτυπημένα
2 κ.σ.νερο
Εκτέλεση!!!
Υλικά::250 ml χλιαρό γάλα φρέσκο, 3 κ.σ.ζαχαρη, 1 φακελακι μαγιά ξερή, 4 κ.σ.λαδι ελαφρύ, 1 βανιλια, 500 γρ αλεύρι Φαρίνα, 1 ασπράδι αυγού, μια πρέζα αλάτι και για Γέμιση:150 γρ βερίκοκο μαρμελάδα, 100 γρ σταφίδες! Για κάθε άλειμμα φύλλων θα χρειαστούμε 40 γρ βούτυρο μαλακό και 40 γρ κορν φλαουρ! Και για επικάλυψη 2 αυγά χτυπημένα με 2 κ.σ.νερο! Εκτέλεση.ζυμης: Βάζουμε στο μπολ το γάλα, την ζάχαρη και την μαγιά και τα ανακατεύουμε! Ρίχνουμε το λάδι ,το ασπράδι και την βανίλια και τα ανακατεύουμε! Τέλος ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι, το αλάτι ανακατεύουμε πρώτα με ξύλινη κουτάλα και μετά με το χέρι! Η ζύμη αφράτη ελαστική! Λαδώνουμε ένα μπολ βάζουμε την ζύμη μέσα την κλείνουμε καλά με μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα! Στην συνέχεια κοσκινίζουμε τον πάγκο μας με κορν φλαουρ! Βάζουμε την ζύμη πάνω! Την κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια τα οποία κομμάτια τα φτιάχνουμε μπάλες και τις σκεπάζουμε για 10 λεπτά! Συνεχίζουμε ανοίγουμε όλες τις μπάλες μικρά φυλλαράκια ίσα με ένα πιάτο φαγητού και τα 5 τα αλείφουμε με βούτυρο και κοσκινίζουμε ελαφρώς πάνω το κορν φλαουρ! Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και κλείνουμε με το 6 ! Ρίχνουμε κορν φλαουρ σε ένα πιάτο βάζουμε τα φυλλαράκια τα κλείνουμε με μια μεμβράνη καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά! Συνεχίζουμε τα βγάζουμε από το ψυγείο τα βάζουμε στον πάγκο και τα ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1 εκ! Αλείφουμε με την μαρμελάδα, ρίχνουμε και τις σταφίδες και το κλείνουμε σε ρόλο! Κόβουμε κομμάτια ίσα και τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά! Τελειώνουμε αλείφοντας τα με το μίγμα αυγών και τα ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 25 λεπτά!