Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Ένα μεγάλο κοτόπουλο δυο κιλά περίπου, Κομενο σε οχτώ τεμάχια!
3 μεγάλες φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη!
1 κουταλια σούπας πελτε ντομάτας!
1 ξυλάκι κανέλα!
5-6 μπαχάρια!
5-6 λιαστές ντομάτες!
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη!
1 μεγάλο κρεμυδι ψιλοκομενο!
1 φλυτζανα τσαγιού ελαιόλαδο!
1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί!
Αλατοπίπερο!
Εκτέλεση
Σωταρουμε το κρεμυδι με το λάδι στην κατσαρόλα, και στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομματια κοτόπουλου, και τα θωρακίζουμε απ’ όλες τις πλευρές!
Ρίχνουμε την πιπεριά τις λιαστές ντομάτες και τα μπαχάρια, στη συνέχεια τις ντομάτες, και τον πελτέ, και βράζουμε το φαγητό μας, να μείνει με το λαδάκι του, και μια πηχτή σαλτσούλα!!!