Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
6 αυγά
1/2 νεροπότηρο (250γρ είναι το ποτήρι)ζάχαρη
1 νεροπότηρο γάλα (; Εγώ βάζω λίγο παραπάνω από μισό ποτήρι γάλα και το υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι)
1 νεροπότηρο σπορέλαιο
2 φακελάκια baking powder
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι ( άιντε εγώ έβαλα πορτοκάλι)
1 φακελάκι σιμιγδάλι 500 γρ. (Εγώ το έκανα με χοντρό)
Για το σιρόπι
5 νεροπότηρα ζάχαρη
5 νεροπότηρα νερό
1 βανίλια
Φλούδα και χυμό από ένα λεμόνι
Ένα ξυλάκι κανέλα
Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Πρώτο στο μίξερ ανακατεύω τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν για περίπου 15 λεπτά. Μετά χαμηλώνω τη ταχύτητα και βάζω τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Σε βουτυρωμένο ταψί νούμερο 32 αδειάζω το μείγμα και ψήνω στους 170 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου σε αντιστάσεις. Όταν το βγάλω από το φούρνο το κόβω ελαφρώς και τον αφήνω στην άκρη ώσπου να φτιάξω το σιρόπι.( το βράζω περίπου 5 λεπτά) Όπως είναι καυτό το σιρόπι το αδειάζω πάνω στο χλιαρό γλυκό.