Υλικά
Για το ταψί του φούρνου 40 Φ
7 αυγά φρέσκα ξεχωριστά τα ασπράδια και κρόκους
1 ποτήρι του νερού με λάδι
1 ποτήρι του νερού με γάλα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
450 gr σιμιγδάλι χοντρό
50 gr. Σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
200 gr καρύδα
5 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι κοσκινισμένο με
1 φακελάκι BP
1 λεμόνι
σιρόπι
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Σε δύο μπολ ρίχνουμε μέσα στο ένα τα ασπράδια και στον άλλο μπολ τους κρόκους στα ασπράδια ρίχνουμε μέσα 150 gr ζάχαρη και στους κρίκους 50 gr ζάχαρη και πρώτο χτυπάμε τα ασπράδια για να γίνει μαρέγκα σφιχτή και το αφήνουμε στην άκρη ! Στον δεύτερο μπολ ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη 50 gr και το κτυπάμε πολύ καλά μετά θα ρίχνουμε μέσα με την σειρά το λάδι το γάλα το γιαούρτι τα κτυπάμε πολύ καλά και μετά θα ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι χοντρό και το ν σιμιγδάλι ψιλό την βανίλια το ανακατεύουμε καλά την καρδιά το ξύσιμο από ένα λεμόνι παίρνοντας από το ψηλό μέρος και το αλεύρι με το 1 φακελάκι με. BP το ανακατεύουμε καλά και μετά θα πάρω το μπολ με την μαρέγκα και με ένα ξύλινο κουτάλι ττ ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά και το ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω μέχρι που θα τελειώσει η μαρέγκα θα είναι ένα όμορφο μίγμα από την αρχή έχω κάνει με βούτυρο το ταψί και αλεύρι σαν πούδρα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα το κουνάμε το ταψί για να πάει παντού το μίγμα να γίνει ομοιόμορφα και έχω ζεστάνει το φούρνο στους 170 βαθμούς και το ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά και το δοκιμάσουμε με ένα μαχαίρι μητέρων το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μόνο 10 λεπτά μετά θα ρίχνουμε από πάνω του το σιρόπι το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το κόβουμε σε κομμάτια και από πάνω έβαλα το γλυκό του κουταλιού κεράσι που το έχω κάνει εγώ πέρσι από τα κεράσια μου από τον δέντρο μου και φέτος είναι γεμάτη! Το Ρεβανί το δοκίμασε το μεγάλο πιρούνι και μου λέει αυτό δεν είναι Ρεβανί είναι ( ΈΝΕΣΗ ) !
Και για το σιρόπι 3 ποτήρια με νερό και 3 ποτήρια με ζάχαρη και μισό λεμόνι και το χυμό του! Βράσιμο 7 λεπτά ! Μια διευκρίνιση που λέω ένα ποτήρι όλα τα υλικά με τον ίδιο ποτήρι!
Η Συνταγή είναι από Aferdita Vladi– “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.