Υλικά
1/2 κιλό μοσχάρι χτένι σε κομμάτια
1μετριο κρεμμύδι ολόκληρο
2 καρότα
2 πατάτες
1ρίζα μέτρια σέλινο
1 κουταλιά φυτινη
1/2 κρασοπότηρο λάδι
αλάτι
πιπέρι
1 αβγό
1 λεμόνι
( μπαχαρικά και λεμόνι ανάλογα πως το θέλει ο καθένας!)
Εκτέλεση
Βάζω το κρέας στην κατσαρόλα με νερό και όταν αρχίσει ο βρασμος το ξαφρίζω! Όταν μισό γίνει το κρέας βάζω το κρεμμύδι, τα καρότα σε ροδέλες και την ρίζα του σελίνου και για 15_20 λεπτα! Βαζω και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, το λαδι, την φυτινη, αλάτι, πιπέρι, και τα φυλλα του σελίνου ψιλοκομμένα! Όταν είναι έτοιμη αβγοκόβω ! Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη! Το αβγό είναι χωριάτικο και η σούπα έγινε κατακίτρινη!
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Σχόλια:
Η κρεατόσουπα είναι ένα γευστικό, θρεπτικό και εύκολο φαγητό που μπορεί να φτιαχτεί σε όλες τις εποχές του χρόνου.