Υλικά!!!
Εγώ έκανα μεγάλο ταψί
Χρησιμοποιεισα 3 μπακετα φύλλα
Γέμιση
1 φλυνζανι καρυδια τριμμένα
1 φλυτζάνι μύγδαλα τριμμένα
1 φλυτζάνι φουντούκια τριμμένα
1 φλυτζάνι φιστίκια τριμμένα
Μισο φλυτζάνι καρύδα ινδιάνικη
Μισο φλυτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές κανέλα
Μια κουτάλια γαρίφαλο
Σιροπι
3 φλυνζανια νερό
3 φλυνζανια ζαχαρι
3 κουταλιές μελι
1κουταλια χυμο λεμονι
Να βράσει περίπου 15-20 λεπτά
Εκτέλεση!!!
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
Έχουμε λιώσει 500 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
Και ένα φλυνζανι του καφέ λάδι
Για τα φύλλα
Περνωμαι ένα φύλλο του βάζομαι λίγο βούτυρο και το διπλώνουμε στη μέση
Ύστερα ρίχνουμε επάνω γέμιση όχι πολύ
Διπλώνουμε σιγά σιγά να δίνει ρολάκι
Μετά παίρνουμε άλλο φύλλο ρίχνουνε βούτυρο και διπλώνουμε
Το ρολάκι που φτιάξαμε
Το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί
Έτσι συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσουμε το ταψί
Βουτυρονουμε επάνω και χαράζουμε όσο μεγάλα τα θελουμε
Ραντίζουμε και με λίγο νερό όχι πολύ
Ψήνουμε 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 45 λεπτά
Πάντα ο μπακλαβάς πρέπει να είναι κρύος και το σιρόπι ζεστό
Σας έκανα και βίντεο να το δείτε πιο καλά
Η Συνταγή είναι από Georgia Kasti – “Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική/ Οι Συνταγές μας”.