Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για τη ζύμη:
(280γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
(280γρ.) ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου ( όχι λιωμένο)
1 κ. γλ.αλατι
550γρ.αλευρι Γ.Ο.Χ. ή και λίγο παραπάνω για να έχετε μια μαλακή, αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι.
Για το άλειμμα: 1 αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νεράκι και τα περνάμε πριν τα ψήσουμε με το πινέλο .
Για τη γεμιση: Αν θέλουμε (για τυροπιτάκια) λιώνουμε 350 γρ φέτα με το χέρι και ανακατεύουμε με δύο αυγά, πιπερι και δύο κουταλιές γιαούρτι.
Η με τυρί κρέμα και γαλοπούλα κομμένη σε κυβακια! Είναι πολύ νόστιμα κι έτσι!
Μπορείτε να βάλετε ο, τι επιθυμείτε, ακόμη και λουκανικάκια!!!
Εκτέλεση
Η ζύμη να είναι σχετικά απαλή και αρκετά μαλακή. Για μισή ώρα αφήνουμε κατά μέρος να ξεκουραστεί.
Κάνω μπαλάκια σε μέγεθος μανταρινιού.
Απλώνω με τα δάχτυλα το φύλλο σε ένα πιάτο ρηχό ή όπου σας βολεύει, βάζω ένα κουταλάκι γέμιση και φέρνω απαλά και με προσοχή από πάνω τη ζύμη να σχηματίσω το μισοφέγγαρο, πατάω στις άκρες και το κλείνω. Η ζύμη είναι απαλή και μαλακή, οπότε θέλει απαλές κινήσεις. Ν αγκαλιάζετε με τα δάχτυλα σας τη ζύμη και να τη φέρνετε πάνω για να τα κλείσετε !!
Έτσι κάνω με ολα!!!!
Ταψί με αντικολλητικό χαρτί..αντιστάσεις πανω-κατω στους 180 βαθμούς, για 30′ περιπου.
Είναι πολύ νόστιμα και αφράτα!!!! Διατηρούνται αφράτα, όπως την πρώτη μέρα!!!!