Υλικά!!!
1 κιλό σύκα ώριμα (μικρά ώριμα, βασιλικά μαύρα ή μεγάλα πράσινα)
800 γρ. ζάχαρη
10 γαρύφαλλα
3 ξύλα κανέλας
1 ποτηράκι του κρασιού μπράντι για βρέξιμο
Εκτέλεση!!!
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σύκα .Όσο ποιο καλά τα καθαρίσουμε απο το άσπρο, τόσο ποιο ωραίο σκούρο χρώμα θα έχει η μαρμελάδα μας .
Τα μικρά σύκα μπορούμε να τα βάλουμε με τη φλούδα, ειδικά τα πολύ ώριμα.
Κόβουμε στα δύο τα σύκα και τα τοποθετούμε στη κατσαρόλα.
Σκορπάμε τα γαρύφαλλα να πάνε παντού και τα κανελλόξυλα ανάμεσα στα σύκα .
Καλύπτουμε με τη ζάχαρη, βρέχουμε με το μπράντι και την αφήνουμε να σταθεί για 12 ώρες στο ψυγείο.
Την επόμενη βράζουμε αρχικά δυνατά και μετα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά( με πήρε περίπου δέκα λεπτά να δέσει),και ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
Τα σύκα μας θα λιώσουν μόνα τους αλλά μπορούμε να τα λιώσουμε με την πρέσα λαχανικών, ή με το ραβδομπλένταιρ
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να μη μας κολλήσει.
Μόλις είναι έτοιμη τη τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
(Μπορείτε εκτός απο μπράντι να βάλετε και λικέρ στην ίδια αναλογία)