Υλικά!!!
1 κιλο κιμα (700 μοσχαρι , 300 χοιρινο)
1 κρεμυδι με 4 σκ.σκορδο στο μουλτι
1 αυγο
4 φετες ψωμι εγω εχω ζημωτο παντα στον καταψυκτη, μουλιασμενες σε νερο και καλα στιμμενες ,
αλατι
πιπερι
1/2κ.γ παπρικα γλυκια
1 κγ.ριγανη
αρκετο μαιντανο
αρκετο δυοσμο
1κσ ελαιολαδο
λιγο ξυδακι
1κσ.κετσαπ
ντοματα τριμμενη
1κ.σ.πελτε
λιγη ζαχαριτσα
ελαιολαδο
1 ξυλο κανελας
1 φυλλο δαφνης
3 γαρυφαλλα
αλεύρι (για το αλεύρωμα)
αρκετά μικρά κρεμμύδια
Εκτέλεση!!!
1 κιλο κιμας (700 μοσχαρι , 300 χοιρινο)1 κρεμυδι με 4 σκ.σκορδο στο μουλτι,1 αυγο ,4 φετες ψωμι εγω εχω ζημωτο παντα στον καταψυκτη, μουλιασμενες σε νερο και καλα στιμμενες ,αλατι πιπερι ,1/2κ.γ παπρικα γλυκια ,1 κγ.ριγανη ,αρκετο μαιντανο ,και αρκετο δυοσμο. 1κσ ελαιολαδο , λιγο ξυδακι ,1κσ.κετσαπ. τα ζυμωνω καλα στο τελος λιγο ουζο.Τα αφηνω στο ψυγειο να βγαλουν τα αρωματα .Τα αλευρωνω και τα τηγανιζω . Σε κατσαρολα ανοιχτη (νταβα βαζω ντοματα τριμμενη 1κ.σ.πελτε ,λιγη ζαχαριτσα ελαιολαδο ,αλατακι ,πιπερακι ,3 μπαχαρια ,1ξυλο κανελας ,1 φυλλο δαφνης ,3 γαρυφαλλα νερακι να βρασει η σαλτσα .Καθαριζω μικρα κτεμυδακια τα βραζω 3 φορεςαπο 3 λεπτα τα σουρωνω δεν τα περναω απο τηγανι δεν εχουν καμια διαφορα ειναι μαλιστα και πιο ευπεπτα. Οταν ειναι η σαλτσα σχεδον ετοιμη ριχνω τα κρεμυδια και βραζω 20 λεπτα ριχνω και τους κεφτεδες στο τελος να παρουν μερικες βρασεις και λιγο ξυδακι .στιφαδο χωρις ξυδακι δεν γινεται ..ετοιμη η φαγηταρα μας !!