Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Χαρβάτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά!!!
– 1/2 κ. γίγαντες
– μαϊντανό
– 2 κρεμμύδια
– 1 καρότο
– 3 γουλιές σκόρδο
– πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
Όλα αυτά ψιλοκομμένα
– 2-3 ντομάτες φρέσκιες
– λίγο πουμαρο
– λάδι
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση!!!
Από το βράδυ βάζουμε τους γίγαντες σε ένα μπολ με νερό να φουσκώσουν. Το πρωί τους βάζουμε στη χύτρα για μισή ώρα να βράσουν. Ετοιμάζουμε το ταψί, κόβουμε μαϊντανό, 2 κρεμμύδια, 1 καρότο, 3 γουλιές σκόρδο. Εγώ έβαλα και μια πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης. Όλα αυτά ψιλοκομμένα. 2-3 ντομάτες φρέσκιες, λίγο πουμαρο, λάδι, αλάτι και πιπέρι. Όταν είναι έτοιμοι οι γίγαντες από την χύτρα τα βάζουμε όλα μαζί στο ταψί.