Η Συνταγή είναι από Katerina Mazonaki – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά!!!
Ζύμη:
– 3 ποτήρια ελαιόλαδο
– 1 ποτήρι ζάχαρη
– 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
– 1/2 ποτήρι κονιάκ ή ρακή,
– 1 φάκελο αμμωνία
– 1 φακελο μπέϊκιν
– 1 κουταλάκι γλυκού σόδα,
– Ξύσμα πορτοκαλιού
– 1350 με 1400 κιλό αλεύρι μαλακό.
Γέμιση
– 1 ποτήρι ζάχαρη
– 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
– 1/2 ποτήρι κονιάκ ή ρακή,
– 1 φάκελο αμμωνία
– 1 φακελο μπέϊκιν
– 1 κουταλάκι γλυκού σόδα,
– Ξύσμα πορτοκαλιού
– 1350 με 1400 κιλό αλεύρι μαλακό.
Γέμιση
– 800 γρ σταφιδα ,
– 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα και γαρύφαλλο
– Ξύσμα πορτοκαλιού
– 1/2 ποτήρι σουσάμι που το έχουμε λίγο περάσει από το φούρνο ,
– 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα και γαρύφαλλο
– Ξύσμα πορτοκαλιού
– 1/2 ποτήρι σουσάμι που το έχουμε λίγο περάσει από το φούρνο ,
– λίγα αμύγδαλα και αυτά τα έχουμε φουρνίσει
– ένα σφηνάκι κονιάκ η χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση!!!
Τη σταφίδα την περνάμε από το μύλο του κρέατος στο μπλέντερ δεν την κάνει ωραία και αφράτη
Ψήνουμε στους 180με 190 °© για 20′ περίπου….