Υλικά
– 1pkt Λαζάνια
– 700 γρ βοδινός κιμάς
– 500 γρ ντοματοχυμό
– 1 κουταλιά πελτέ
-3/4 κούπας κρασί λευκό
– 1/4 κούπας ελαιόλαδο
– 1 καροτο τριμμένο
– 2 κρεμμύδια τριμμένα
– Λίγο Μαϊντανό
– Λίγο βασιλικό
– 2 φύλλα Δάφνη
– Αλάτι
– Πιπέρι
Μπεσαμέλ
– 1 1/2 λίτρο γάλα
– 130 γρ βούτυρο
– 110γρ αλεύρι
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Μοσχοκάρυδο
– 350 γρ Τυρί μοτσαρελα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζουμε τα λαζάνια στο χρόνο που γράφει η συσκευασία τους. (Συνήθως 10 λεπτά περίπου). Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και έπειτα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε συνέχεια για να μη κολλήσει μέχρι να τσιγαριστεί και μετά προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί. Μετά προσθέτουμε το καρότο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Στη συνέχει ρίχνουμε τον ντοματοχυμό, τον πελτε και ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά (σε περίπτωση που εξατμιστεί το νερό, προσθέτουμε όσο χρειάζεται για να βράσει). Μετά ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, μαϊντανό και τη δάφνη και το βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Μετά το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα ταψί βουτυρωμένο ρίχνουμε σε στρώσεις εναλλάξ τα λαζάνια και το κιμά.
Μπεσαμέλ
Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά πάστα.
Σιγοβράζουμε την πάστα για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά, συνεχίζοντας να ανακατεύετε, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για λίγο, μέχρι να γίνει πιο πηχτή.
Από τη στιγμή που η σάλτσα έχει πήξει, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει για λίγο.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το τυρί μοτσαρέλα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν.
Η Συνταγή είναι από Aigli Marnerou – “Συνταγές απλές και εύκολες”. (όσο αφορά τα υλικά)