Υλικά
– 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
– Πατάτες
– 1 σκόρδο κομμένο στα 2
– Αλάτι πιπέρι
– Θυμάρι
– λεμόνι
– ελαιόλαδο
– Μισή κούπα ζεστό νερό
✍️Συνοδευτική σαλάτα
– Ντομάτα
– αγγούρι
– Αγγουράκι τουρσί
– Κάπαρη
– ελιές
– Πιπεριά
– κρεμμύδι
– φεττα
– Λάδι
– λίγο βαλσάμικο
– λίγη ρίγανη
– παξιμάδι
– ψητό σκόρδο
Εκτέλεση
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο σκεύος κόβουμε χοντρές τις πατάτες εγώ βάζω για κάθε μπριζόλα τρεις με τέσσερις πατάτες.. το ένα κομμάτι στις πατάτες σε εμας Είναι γλυκοπατάτα, μας αρέσει πολύ
✍️Σε ένα βαζάκι βάζουμε Το θυμάρι το λεμόνι το ελαιόλαδο
Το νεράκι αλάτι πιπέρι..
✍️Κουνάμε καλά ρίχνουμε πάνω από το φαγητό το ανακατεύουμε και βάζουμε σε γάστρα. ,
✍️Ρίχνουμε ελαφρά λίγο λαδάκι ακόμη από πάνω λίγο θυμάρι πάλι και λίγο αλατάκι όλα από λίγο..βάζουμε και τα δύο κομμάτια σκόρδου ..
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μια ώρα αναλόγως και τους Φούρνους ανοίγουμε το καπάκι να ροδίσουν και από πάνω καλά..
Απλό φαγητό που πρέπει να προσέξουμε το ψήσιμο να ροδίσει ωραία…
Το σκόρδο το( ζουπάμε ) η επάνω στο φαγητό ψημένο πάντα η στην σαλάτα μας δίνει ωραία γεύση..
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.