Μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές για το μοσχάρι είναι αυτή με την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την απαλή υφή και την γεμάτη γεύση του κρέατος με την λεπτή και αρωματική σάλτσα από την κρέμα και τα μανιτάρια. Είναι ιδανικό για να το σερβίρετε με ρύζι, πουρέ ή μακαρόνια, ανάλογα με την προτίμησή σας. Η συνταγή είναι απλή και εύκολη. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! 😋
Υλικά
– 1 1/2 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή ποντίκι)
– 1-2 κονσέρβες μανιτάρια κομμένα
– 350 γρ. κρέμα γάλακτος (15%λιπαρά)
– 1/3 φλυτζάνι λάδι
– 1 λεμόνι
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το σωτάρουμε σε τηγάνι με το λάδι μέχρι να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα χωρίς να καεί. Το βάζουμε σε κατσαρόλα.
Στίβουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο τηγάνι να σωταριστούν και αυτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τα μανιτάρια μαζί με το λάδι του τηγανιού.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Όταν εξατμιστεί το λεμόνι προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας.
Ρίχνουμε τότε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 10-15 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα μας.
Ταιριάζει ωραία με πιλάφι ή ζυμαρικά.
Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.