Υλικά
🌸 Βούτυρο φρέσκο πρόβειο 600 γρ. κρύο
🌸 Αλεύρι Ν° 2 μαλακό 1 κιλό
🌸 2 βανίλιες
🌸 1 μπέϊκιν πάουντερ
🌸 μισό κρασοπότηρο ούζο
🌸 1 κρόκο αυγού
🌸μισό κρασοπότηρο, άχνη ζάχαρη
🌸 500 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα στον φούρνο, να πάρουν ένα χρυσαφοκαφέ απαλό, χρώμα.
🌸Άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα.
Εκτέλεση
Χτυπάμε, το κρύο βούτυρο (ψυγείο) αρκετή ώρα, μέχρι να πάρει την μορφή σαντιγύ(20′-30′)είναι πιστεύω το κυριότερο, για να βγεί ωραίος, ο κουραμπιές.
Προσθέτουμε, την άχνη ζάχαρη, το ούζο, τις βανίλιες, το μπέϊκιν πάουντερ, τον κρόκο αυγού, χτυπάμε λίγο ακόμη και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε απαλά, να απορροφηθεί καλά το αλεύρι και προσθέτουμε, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Κάνουμε μπαλάκια και τοποθετούμε σε ταψί, που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Στους 180° .
Δεν θέλουν πολύ ψήσιμο! Τους βλέπουμε και κανονίζουμε, να τους βγάλουμε, μόλις έχει πάρει χρώμα λίγο, το κάτω μέρος τους, για να μην μας βγουν σκληροί.
Περιμένουμε, να κρυώσουν και τους βουτάμε σε άχνη ζάχαρη, για να πάρουν από όλες τις πλευρές και όταν τους τοποθετούμε σε πιατέλα ή τάπερ, ρίχνουμε μπόλικη και από πάνω.
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.