Κέικ καρότου - Cook For All
Κέικ καρότου

Κέικ καρότου

Υλικά

για το κέικ

– 300γρ.τριμμενα καρότα
– 4 αυγά
– 200 γρ καστανή ζάχαρη
– 350 γρ. καλαμποκελαιο
– 1 βανίλια
– 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
– 250 γρ φαρινα
– 1κ.γ. κανέλα
– 1 πρέζα αλάτι
– 1 χούφτα καρύδια χοντρό σπασμένα

για το frosting

– 150 γρ βούτυρο μαλακό σ. θ. π.
– 250 γρ. τυρί κρέμα 100γρ άχνη

Εκτέλεση

Σέ ένα μπόλ βάζουμε τα 4 αυγά τα χτυπάμε και προσθέτουμε την ζάχαρη μετά ρίχνουμε το καλαμποκελαιο τα τριμμένα καρότα την βανίλια και α αφήνουμε στην άκρη.
Σέ ένα άλλο σκεύος κοσκινιζουμε το αλεύρι το μπεικιν παουντερ το αλάτι την κανέλα και τέλος τα καρύδια.
Τα αδειάζουμε στα υγρά και τα ανακατεύουμε με μία Μαρίζ.
Τα μεταφέρουμε σέ δύο ταψάκια 20εκ. πού έχουμε στρώσει μέσα λαδόκολλα. Μοιράζουμε το μιγ3και το ψήνομαι σέ προθερμασμενο φούρνο στους 170 αέρα για 50′-55′ κάνουμε και την δοκιμή με ένα μαχαίρι. Όταν βγεί στεγνώ βγάζουμε τα ταψάκια τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Μετά τα βαζουμε πάνω σέ σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Ετοιμάζουμε το frosting

Σέ ένα σκεύος χτυπάμε το μαλακό βούτυρο έως ότου αφρατεψει. Μετά προσθέτουμε το τυρί κρέμα συνεχίζουμε το χτύπημα και τέλος την άχνη. Σ’αυτη την φάση δοκιμάζουμε να δουμε αν ειναι η γλυκιά γεύση στα γούστα μας. Αν θέλουμε προσθέτουμε κι άλλη άχνη..
Αφού έχουν κρυώσει τελείως τα κέικ βάζουμε το ένα πάνω στον δίσκο που θέλουμε να το ετοιμάσουμε.
Και με μια σπάτουλα αδειάζουμε αρκετή κρέμα. Βάζουμε το δεύτερο κέικ από πάνω και με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε την επιφάνεια και το γύρω – γύρω. Στολίζουμε αν θέλουμε από πάνω. Και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε και το απολαυμβανουμε.

Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top