Υλικά
6 Αυγά
3 φλυτζάνια του καφέ καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
1 1/3 φλυτζάνι του καφέ ζάχαρη
2 φλυτζάνια του καφέ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
160 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
1 κουτ σούπας κοφτή κανέλλα
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ
Τα ασπράδια από τα 6 αυγά
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
1 κουτ γλυκού χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Χοντροκοπανίζουμε τα καρύδια ή τα αλέθουμε, χωρίς να τα κάνουμε σκόνη, στο μπλένταιρ με λίγη ζάχαρη.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι της σούπας μαζί με την τριμμένη κουβερτούρα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αφήνουμε σε ένα μπολ στην άκρη.
Βάζουμε σε άλλο μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και την χτυπάμε καλά με το μίξερ.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη άχνη τις βανίλιες και το χυμό λεμόνι καλά να γίνουν μαρέγκα.
Στο μπολ με τα καρύδια και την τριμμένη κουβερτούρα ,προσθέτουμε τους κρόκους, την κανέλλα, ανακατεύουμε με το κουτάλι και κατόπιν λίγο αλεύρι, λίγο μαρέγκα εναλλάξ.
Ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν το αλεύρι και η μαρέγκα.
Βουτυρώνουμε καλά το ταψάκι ή τη φόρμα ,την πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι και ζάχαρη και περιχύνουμε μέσα το μείγμα .
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (150-160 C)πάνω-κάτω αντιστάσεις και αέρα επι μία ώρα περίπου.
Αφού ψηθεί τη βγάζουμε την κόβουμε σε κομμάτια και αφού ψιλοκρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Για να μη σπάσει η κρούστα στο τέλος ,όσο είναι στο φούρνο και ξεκινήσει να φουσκώνει τρυπήστε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι η μία οδοντογλυφίδα .