Απολαύστε αυτήν την απλή, αλλά εξαιρετική συνταγή που θα σας καθηλώσει με τη γεύση και θα σας προσφέρει υγιεινή διατροφή. Είναι ο τέλειος συνδυασμός για όλες τις ευκαιρίες, από μια ζεστή οικογενειακή βραδιά έως ένα γευστικό γεύμα με φίλους. Αφήστε τη γεύση να σας ταξιδέψει και απολαύστε αυτόν τον κλασικό συνδυασμό γεύσης και θρεπτικότητας!.🥣😊👌
Υλικά
– 1 κούπα φακές
– 1/2 κούπα ρύζι
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
– 1 φύλλο δάφνης αποξηραμένο
– Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
– Λίγο λεμόνι, για σερβίρισμα (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές για 10 λεπτά περίπου. Κατόπιν τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε. Σε άλλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κύμινο και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τις φακές και το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το φύλλο δάφνης και 1.5 λίτρο νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά. Έχουμε στο νου μας να βράσει καλά το ρύζι και συμβουλευομαστε τις οδηγίες στη συσκευασία του ρυζιού (περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα με τον τύπο του ρυζιού) αφού ελέγξουμε πρώτα αν έχουν βράσει και οι φακές. Κατόπιν τα απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Το σερβίρουμε ζεστό, με λίγο χυμό λεμονιού αν θέλουμε.