Υλικά
– Παραδοσιακό φύλλο πίτας (10φύλλα)
– 2 Κιλά κρέας χοιρινό πολύ ψηλό κομμένο
– 1 /2Κιλό κρεμμύδια
– 1/2 κιλό πράσα
– 4 Αυγα
– 200 Γραμμ. βούτυρο
– 1/2 ματσάκι μαϊντανό
– Αλάτι
– Πιπέρι
Εκτέλεση
Αποσυσκευάζετε τά φύλλα και ψήνετε τα μισά Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια, το τσιγαρίζετε με κρεμμύδι τό πράσο και πιπέρι.
Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο νερό καί τό αφινετε, μέχρις ότου να λιώνει στο στόμα. Απλώνετε τά φύλλα πού δεν ψησατε βούτυρον οντας ανάμεσα από τά φύλλα στο ταψί, τοποθετείτε πάνω τους το κρέας και τρίβετε τα ψημένα φύλλα σε κομματάκια.
Προσθέτετε το ζωμό από το βρασμένο κρέας.
Χτυπάτε 4 αυγά και περιχύνετε τη γέμιση. Καλύπτετε με δύο φύλλα.
Πριν προσθέτετε τό φλουρί.
Ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.