Κορμός σεράνο με γέμιση φρούτα του δάσους και επικάλυψη σοκολάτας - Cook For All
Κορμός σεράνο με γέμιση φρούτα του δάσους και επικάλυψη σοκολάτας

Κορμός σεράνο με γέμιση φρούτα του δάσους και επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά

1) 🎄❣️ Υλικά για το παντεσπάνι
– 6 αυγά χωρισμένα τ’ ασπράδια από τους κρόκους
– Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη για τη μαρέγκα
– 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη για τους κρόκους
– Λίγο αλάτι
– 1 βανιλετα
– 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ.
– 1/4 του φλιτζανιου κακάο. Και τα δύο κοσκινισμενα
2) Κρέμες
🎄🎄 Κρέμα με φρούτα του δάσους
– 1 σακουλάκι φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
– 1 κουταλιά άχνη
– 1 κουταλιά νερό
– 1 κουταλιά κορν φλάουερ
🎄🎄 Κρέμα σεράνο
– μια κουβερτουρα (125γρ.) λιωμένη σε μπεν μαρί ή μικροκύματα και την αφήνουμε να κρυώσει
– 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος με 35%λιπαρα χτυπημένη σε σαντιγύ
🎄🎄 Επικάλυψη σοκολάτας
– δύο περίπου κουβερτουρες
– 1/3 του φλ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Χρειαζόμαστε μίξερ , ένα χειρός, μπασινα και μαρίζ, δηλ. σπάτουλα, αντικολλητικό χαρτί και ρηχό ταψί φούρνου , μια πετσέτα για το ρολό.
❣️ Χτυπάμε πρώτα με το μιξερακι χειρός τα 6 ασπράδια με μια τσιμπια αλάτι και το μισό φλ. ζάχαρη σε μαρέγκα σφιχτή τόσο ώστε να στέκεται.
❣️ Χτυπάμε τους 6 κρόκους με μια τσιμπια αλάτι και το 1/4 του φλ. ζάχαρη και τη βανιλετα στον κάδο του μίξερ καλά μέχρι να ασπρίσουν. Στο μεγάλο μίξερ θέλει 10 με 12 λεπτά.
❣️Σε μια μπασινα,δηλ. μπολ ανάμειξης, ανακατεύουμε με τη μαρίζ/ σπάτουλα τμηματικά το μίγμα των κρόκων, της μαρέγκας, του αλευριού/κακάου, κουταλιά κουταλιά, δουλεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.
❣️ Στρώνουμε το μείγμα, μοιάζει με πηχτό σχετικά χυλό,σε ρηχό ταψί ορθογώνιο που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 αέρα για 10 το πολύ 12 λεπτά, τόσο ώστε βάζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
❣️ Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, το πασπαλιζουμε με άχνη. Απλώνουμε την πετσέτα πάνω στο παντεσπάνι και το ρολαρουμε προσεχτικά ( οπότε δεν χρειάζεται το χαρτί).
2) Κρέμες
🎄🎄 Κρέμα με φρούτα του δάσους
Χρειαζόμαστε 1 σακουλάκι φρούτα του δάσους κατεψυγμένα. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με 1 κουταλιά άχνη, 1 κουταλιά νερό και 1 κουταλιά κορν φλάουερ . Μόλις δέσει, την αφήνουμε να κρυώσει.
🎄🎄 Κρέμα σεράνο
Χρειαζόμαστε μια κουβερτουρα (125γρ.) λιωμένη σε μπεν μαρί ή μικροκύματα και την αφήνουμε να κρυώσει .
2 κουτάκια κρέμα γάλακτος με 35%λιπαρα χτυπημένη σε σαντιγύ. Αναμειγνύουμε την κουβερτουρα κρύα με τη σαντιγύ.
🎄🎄 Επικάλυψη σοκολάτας
Λιώνουμε δύο περίπου κουβερτουρες με 1/3 του φλ. κρέμα γάλακτος ,να ομογενοποιηθεί και να γυαλίσει , στο τελευταίο στάδιο προετοιμασίας του γλυκού.Τη ρίχνουμε κρύα.
🌿🌿🌿 Συναρμολόγηση 🌿🌿🌿
❣️ Βγάζουμε προσεχτικά την πετσέτα, ανοίγουμε το ρολό και κόβουμε ελαφρώς τις άκρες στις 4 πλευρές για να είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο.
❣️ Στρώνουμε την πρώτη κρέμα με τα φρούτα του δάσους και από πάνω μισό δάχτυλο από την κρέμα σεράνο.
❣️ Τυλίγουμε το ρολό και φροντίζουμε να είναι η ένωση προς τα κάτω.
❣️Αν θέλουμε, κόβουμε ένα με δύο κομμάτια του κορμού και τα τοποθετούμε στα πλάγια για να σχηματιστούν τα “κούτσουρα”. Διαφορετικά, τον αφήνουμε ως έχει.
❣️ Καλύπτουμε την επιφάνεια του κορμού με την υπόλοιπη κρέμα σεράνο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
❣️ Όταν κρυώσει, ρίχνουμε την επικάλυψη σοκολάτας, επίσης κρύα και ξανά στο ψυγείο.
❣️Αν θέλουμε , μπορούμε να παραλείψουμε την επικάλυψη και να αχνισουμε λίγο το γλυκό. Το διακοσμούμε με κερασακια ή με χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Καλή καλή επιτυχία!
Το γλυκό αυτό με τη συγκεκριμένη δοσολογία προορίζεται για 10 άτομα.
Δίνει την εντύπωση του πολύπλοκου, αν όμως κανείς τηρήσει τις οδηγίες και το φτιάξει , θα χαρεί ιδιαίτερα με το αποτέλεσμα!
Καλό βράδυ, φίλοι μου!

Η Συνταγή είναι από Foteini Theologitou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top