Υλικά
✓ 1 κουνέλι, κομμένο σε μερίδες
✓ 2 κιλά κρεμμυδάκια μικρά στιφάδου
✓ 7 σκελίδες σκόρδο
✓ ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο
✓ 1 κρασοπότηρο κρασί ροζέ
✓ 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
✓ 1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο ή τριμμένη ντομάτα και 1 κουταλιά ζάχαρη
✓ 2 φύλλα δάφνης, κόκκοι πιπεριού, αλάτι, ξύλο κανέλας, 2 μπαχάρια
Εκτέλεση
Βάζω για 1 ώρα το κουνέλι μέσα σε ξιδόνερο και έπειτα, το στραγγίζω καλά.
Σε ένα σκεύος, βάζω το λάδι με το βούτυρο να κάψει καλά. Σωτάρω το κουνέλι από όλες τις πλευρές, πολύ καλά. Βγάζω σε ταψί ή γάστρα. Συνεχίζω με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ολόκληρα. Τα βγάζω και αυτά, δίπλα στα κομμάτια του κουνελιού και στο σκεύος, ρίχνω το κρασί, το αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά και βάζω τον πελτέ, την ζάχαρη και το ντοματάκι. Προσθέτω νερό, περίπου τρία ποτήρια. Μόλις η σάλτσα μου, ξεκολήσει από το σκεύος μου, την κρούστα, που είχε αφήσει το κουνέλι και τα κρεμμύδια μου, την ρίχνω και αυτήν, στο ταψί μου, πάνω από τα κομμάτια του κουνελιού και τα κρεμμύδια. Στολίζω με τα δαφνόφυλλα και τα μπαχαρικά. Σκεπάζω το ταψί μου, με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και καλοψήνω το φαγητό μου, μέχρι να καλοδέσει η σάλτσα του.
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.