Χαλβάς με ινδοκάρυδο - Cook For All
Χαλβάς με ινδοκάρυδο

Χαλβάς με ινδοκάρυδο

Για μένα είναι ο υπ αριθμόν 1 σιμιγδαλένιος χαλβάς. Δεν μπορώ να σας περιγράψω την υπέροχη ελαφριά γεύση του, το άρωμά του. Φτιάχτε τον και μου λέτε! Πιό εύκολος δεν γίνεται!

Υλικά

– 1 σακουλάκι σιμιγδάλι χονδρό (500 γρ)
– 600 γρ ζάχαρη ( 3 κούπες)
– 200 γρ ινδοκάρυδο (2 1/2 κούπες)
– 50 γρ ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
– 1 λίτρο νερό (4 κούπες)
– 125 γρ βιτάμ ( μισό πακέτο)
– 100 γρ σπορέλαιο
– 1 κτγ βανίλια ή 2 κάψουλες
– Φλούδα 1 λεμονιού
– Χυμός 1/2 λεμονιού

 

Εκτέλεση

Σε πλακερό λιώνεις το βούτυρο και προσθέτεις όλα μαζί τα υλικά.
Ανακατεύεις σε μέτρια φωτιά με ξύλινη κουτάλα για 20 λεπτά περίπου ώστε να πήξει καλά.
Πετάς τη φλούδα πριν σφίξει πολύ το μίγμα.
Όταν η κουτάλα στέκεται όρθια (βλέπετε φωτό) είναι έτοιμο.
Σκορπάς λίγο ινδοκάρυδο σε ενα μεγάλο τάπερ ή ταψάκι ( το δικό μου είναι 22Χ32 εκατοστά), στρώνεις με κουτάλι τον χαλβά και καλύπτεις την επιφάνεια με ινδοκάρυδο.
Κόβεις κομμάτια και σερβίρεις.
Δεν χρειάζεται ψυγείο. Γίνεται υπέροχος και με αγνό βούτυρο μαζί με σπορέλαιο.
Δεν μένει ούτε κομματάκι, τόσο πολύ αρέσει σε όλους!

 
Η Συνταγή είναι από Λιζα Σαραντιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top