Υλικά
– 1 πακέτο μπισκότα digestive 250γρ
– 2-3 κουτ σούπας μαργαρίνη
– 1 philadelphia
– Χυμός από 2-3 λεμόνια
– 2 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι
– 2 ασπράδια αυγού
– 2 κουτ σούπας ζάχαρη άχνη
– 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα με τη μαργαρίνη και στρώνουμε βάση στο ταψάκι.
Χτυπάμε το ζαχαρούχο για 5 λεπτά, προσθέτω το philadelphia χτυπώντας σιγά σιγά ,προσθέτω το χυμό και τέλος το ξύσμα και συνεχίζω να χτυπώ καλά με το μίξερ.
Ρίχνω το μείγμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα και το απλώνω.
Χτυπάω τα ασπράδια με την άχνη και την κάνω σφιχτή μαρέγκα.
Απλώνω πάνω από τη λεμονόκρεμα και βάζουμε 2-3 λεπτά στο γκριλ να πάρει χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.