Υλικά
– 2 λίτρα γάλα κατσικίσιο
– 2 φλυτζανες τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
– 2 φλυτζανες ζάχαρη
– 2 γεμάτες κουταλιές σούπας βούτυρο (αν είναι και φρέσκο ακόμα καλύτερα)
– 6 αυγα
– 2 βανίλιες
– ξύσμα από 2 λεμόνια
– Προεραιτικα κανέλα, σουσαμι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε τη ζάχαρη μέσα στο γάλα!
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε συνεχώς να μη σβωλιασει!
Κατόπιν ρίχνουμε το βούτυρο, και Συνεχιζουμε το ανακάτεμα!
Ρίχνουμε τις βανίλιες και το ξύσμα και μόλις αρχίζει να κοχλάζει το μείγμα, αποσύρουμε την κατσαρολα από το ματι!
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγα, και τα ρίχνουμε στην κατσαρολα ανακατεύοντας καλά!
Σε βουτυρωμενο πυρέξ η ταψί ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με σουσαμι και κανέλα!
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να κάνει ωραία κρουστα το γλυκό μας!!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.