Μυρωδάτο και αφράτο καλαμποκόψωμο - Cook For All
Μυρωδάτο και αφράτο καλαμποκόψωμο

Μυρωδάτο και αφράτο καλαμποκόψωμο

Υλικά

– 125 γρ αλεύρι από καλαμπόκι
– 275 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– Ένα φακελάκι ξηρή μαγιά
– Ένα αυγό
– Τρία τέταρτα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
– Ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι 🍋
– 225 ml χλιαρό νερό
– Μία κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό,
το αλάτι και το αυγό.
Προσθέτουμε τα αλεύρια, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Ζυμώνουμε με το άγκιστρο και προσθέτουμε το βούτυρο μόλις αρχίσει να σχηματίζεται ζύμη.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μπάλα ζύμης που δεν κολλάει στα χέρια.
Τη μεταφέρουμε σε πλαστικό λαδωμένο μπολ,σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε μισή ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα τη ζύμη και την πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Αφήνουμε να φουσκώσει άλλα 20 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και περίπου 30 λεπτά ακόμα στους 180, μέχρι να ροδίσει.
Μία ωραία ιδέα είναι να σκεπάσετε το μπωλ με σκουφάκι μπάνιου αντί για μεμβράνη! 😉
Μην παραλείψετε το ξύσμα λεμονιού 🍋 γιατί απογειώνει τη γεύση και το άρωμα!
☺️
Καλή επιτυχία!

Η Συνταγή είναι από Tatiana Danassis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top