Υλικά
– 500 γρ.αλευρι
– 500 με 550ml νερό
– 1 φακελάκι μαγιά
– 1 κ.σ.ζάχαρη
– 1κ.γ αλάτι
– 1 Κ.σ κορνφλαουρ
– Μέλι και κάννελα για το σερβίρισμα!!
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ Ρίχνουμε το ζεστό νερό την ζάχαρη και την μαγιά ανακατεύουμε
με το σύρμα μέχρι να λιώσει η μαγιά Ρίχνουμε το αλεύρι το κορνφλαουρ και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας λειος χυλός. Σκεπάζουμε με πετσέτα η μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος!! Περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιάσει σε όγκο!! Τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος με ηλιέλαιο σε μερτια φωτιά..με τον κλασικό τρόπο πιάνοντας με το αριστερό χέρι το χυλό και το κουτάλι..η βάζουμε σε σακούλα
Που βάζουμε την σαντιγί και κόβουμε με το ψαλίδι..ειναι ποιο εύκολο.💐
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.