Σας περίσσεψε φασολάδα;
κάντε ένα διαφορετικό μεζεδάκι
(με αυγά και φέτα τυράκι)
που δοκίμασα στα χωριά
της ορεινής Νάουσας Ημαθίας
και με ενθουσίασε.
Η συνταγή όπως μου την είπαν
(εκεί βάζουν το τοπικό τυρί μπάτζο
σαν κεφαλοτύρι είναι)
Υλικά
– 200 γραμμάρια φασόλια στραγγισμένα
– 100 γραμμάρια φέτα τυράκι
– 2 αυγά
– Φρέσκο κρεμμυδάκι
– Μαϊντανό
– Αλάτι (αν χρειαστεί)
– Πιπέρι
– Μπούκοβο (προαιρετικά)
– Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Στο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και έπειτα ρίχνουμε με σειρά τα φασόλια, μαϊντανό τα αυγά την φέτα, πιπέρι, μπούκοβο.
Ένα τσιπουράκι εννοείται χρειάζεται.
Ορίστε παρέα.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.